Комисия по Безмоторно Летене

Обща дискусия за всички неща свързани с безмоторното летене - истинската свобода на полета.
viper_weasel
Site Admin
Мнения: 6
Регистриран: нед яну 20, 2019 1:29 pm

Комисия по Безмоторно Летене

Мнение от viper_weasel » чет юли 04, 2019 12:09 am

На 17 Февруари 2019 година след почти 15 годишно прекъсване на спортното летене с безмоторни самолети в България, бе проведено общо събрание на клубовете по безмоторно летене. В присъствието на управителят на Българският Национален Аеро Клуб – Ангел Стаменов, след гласуване бе избрана и назначена нова Комисия по Безмоторно Летене към БНАК която да представя страната ни пред международната федерация по въздушни спортове – FAI.

За членове на комисията бяха избрани:

Председател:
– Татяна Обретенова (аероклуб Монтана) – бивша Европейска шампионка за жени по безмоторно летене, заслужил майстор на спорта, инструктор и спортен състезател.Главен делегат на FAI.

Членове:
– Валентина Неделчева (аероклуб Шумен) – Спортен състезател. Картотекиране на данни за рекорди и значки
– Ивелин Калушков (клуб СкайНомад) – Спортен състезател. Картотекиране на данни за рекорди и значки. Администратор. Алтернативен делегат на FAI

Целта на комисията е да следи за правилното прилагане на спортният кодекс на FAI в дисциплината безмоторно летене със самолети. Да регулира спортните полети за постижения по спортни сертификати, значки, рекорди и състезания.

На тази страница можете да откриете всички документи които комисията издава и оформя както и информация за организирани от комисията събития.

viper_weasel
Site Admin
Мнения: 6
Регистриран: нед яну 20, 2019 1:29 pm

Заявление и въпросник за Официални Наблюдатели

Мнение от viper_weasel » чет юли 04, 2019 12:10 am

Заявление и въпросник за Официални Наблюдатели

http://www.glidingbulgaria.com/2019/07/ ... ник-за-он/

Отговори